• Onze gloednieuwe website de ether in!
  • De zomer is bijna voorbij. Tot volgend jaar op de camping?
  • Bekijk ons fotoalbum en geniet na!

Kamperen in Zeeuw-Vlaanderen

Sluis

Inleiding

Het middeleeuwse Sluis is een gemeente in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Het gemeentehuis staat in Oostburg. De gemeente telt 23.880 inwoners. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente. In 2008 was de stad Sluis winnaar van de nationale groencompetitie Entente Florale en in 2009 haalde zij een zilveren medaille in de internationale competitie.

Toerisme

Gezellige winkeldrukte

Sluis trekt jaarlijks ca. 4 miljoen bezoekers. Veel dagjesmensen komen voor het gezellige centrum dat binnen de stadswallen ligt. In Sluis trekken vooral de kleine speciaalzaken de aandacht. Kwaliteitsproducten voeren de boventoon. Zo bieden de boetieks prestigieuze merken aan en wordt het woord VERS bij de lekkere winkels in hoofdletters geschreven. Meer dan 150 winkels, restaurants, cafés en banken geven sfeer en ambiance. Sluis heeft ook een rijke historie. Overal komt de bezoeker herinneringen aan vroeger tegen.

Altijd open

Zicht op een ruine vanop de wallen

Sluis kent maar twee sluitingsdagen: 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Sluis is dus het gehele jaar geopend, ook op zon- en feestdagen! De winkels en horecagelegenheden zijn zeven dagen per week open en heten u welkom. Ga dus daarom lekker slenteren langs mooie etalages, duik een boutique in, drink een kopje koffie en smul van een heerlijk gerecht in één van de sfeervolle restaurants. Sluis is een echte mosselstad waar bijna ieder restaurant deze lekkernij op de menukaart heeft staan. Een wandeling over de historische wallen is de moeite waard. Onderweg kunt u de geschiedenis aanraken bij de prachtige oude stadspoorten.

St. Anna ter Muiden

U rijdt er zo voorbij… Het ligt aan de rand van Sluis. Het oogt nu als een schilderachtig dorpje in het groen, maar het relatief grote stadhuis (1650) verraadt dat dit plaatsje ooit andere tijden heeft gekend. Dat is ook zo. St. Anna ter Muiden, ouder dan Sluis, was eens een levendige havenstad (mét stadsrechten). Het Zwin-verhaal van Sluis gaat ook hier op. Het driehoekige marktplein, met een karakteristieke dorpspomp uit 1789, staat in zijn geheel op de monumentenlijst. De toren van de 14e eeuwse Nederlands Hervormde Kerk diende ooit als vuurtoren. Nu straalt “het stadje” een aangenaam landelijke sfeer uit en is het een prima thuishaven van het Streeklandbouwmuseum Agrimuda.

Print Friendly, PDF & Email
peliculas de comedia