• Onze gloednieuwe website de ether in!
  • De zomer is bijna voorbij. Tot volgend jaar op de camping?
  • Bekijk ons fotoalbum en geniet na!

Kamperen in Zeeuw-Vlaanderen

Fietsroutes in de buurt

Boerderijenroute

Totale afstand: 39 kilometer

Het westen van Zeeuws – Vlaanderen is een typische plattelandsstreek, welke gekenmerkt wordt door boerderijen en omliggende dorpen. Dat de toenmalige boeren uit de 17de en 18de welstellend waren, kan je nu nog merken aan de oude boerderijen langsheen deze tocht, welke uitvoerig beschreven in de folder die je kan aanschaffen voor de prijs van 1,50 euro in alle VVV kantoren van Zeeuws – Vlaanderen, want deze fietsroute is helaas niet bewegwijzerd. Je start in Sint-Anna ter Muiden (Sluis)  en je passeert in de regio van Retranchement, Cadzand, Nieuwvliet en Zuidzande.

Cathalijneroute

Totale afstand: 35 kilometer
Deze fietstocht is wel bewegwijzerd en start in Oostburg, om je van daar uit mee te nemen langs restanten van oude kreken en doorheen het polderlandschap met onderweg tal van herinneringen aan de gruwel van de Tachtigjarige Oorlog, door middel van schansen, linies en de vestigingstad Aardenburg.  Naast Oostburg en Aardenburg kom je ook in Waterlandkerkje, een plaatsje dat in de 17de eeuw ontstond op een driesprong van dijken.

FIKS themaroute

Totale afstand: 24,5 of 13,9 of 11,6 kilometer
FIKS voor kids in Zeeuws – Vlaanderen. Deze fietstocht werd speciaal aangelegd voor de kinderen, waarbij ze onderweg diverse attracties tegenkomen en aan de hand van verschillende vragen wordt ook hun kennis van de streek getest. Deze tocht is wel bewegwijzerd en je hebt de keuze uit de volgende afstanden: 24,5 of 13,9 of 11,6 kilometer. Vertrekken kan je doen vanuit Breskens, Nieuwvliet of Groede.

Geuzenroute

Totale afstand: 27,30 of 57 kilometer

Biervliet was omstreeks 1568 een strategisch punt in de strijd tussen de Nederlanden en de Spaanse overheersers, aangezien het voormalig eilandje op de grens lag tussen het door Spanje overheerste Vlaanderen en de Nederlanden. Al fietsend kom je onderweg meer en meer te weten over de Geuzen, welke in en rond Biervliet leefden. Voor deze tocht vertrek je in Biervliet, maar kan je best vooraf een kaart kopen voor de prijs van 2 euro in alle VVV kantoren in Zeeuws – Vlaanderen, aangezien deze tocht niet bewegwijzerd is.

Kustfietsroute West – Zeeuws – Vlaanderen

Totale afstand: 23 kilometer

Deze bewegwijzerde fietstocht, welke start in Breskens of in Retranchement, leert je op een educatieve manier alles wat je moet weten over polders en waterwegen met benamingen  zoals sluis, vliet, bad, gat, zwin, kreek, sas, geul, enz…

Maagd van Gentorute

Totale afstand: 38 kilometer

Oorspronkelijk was die maagd een café op de grens tussen Nederland en België, maar nu is het een klein gehucht. Tijdens deze bewegwijzerde fietsroute in de regio van Ijzendijke (je startplaats) en Biervliet, geniet je onderweg van mooie dorpen, oude maar ook nieuwe polders, restjes van kasseistroken en grenspaaltjes om de landsgrenzen aan te duiden.

Panoramaroute

Totale afstand: 35 kilometer

Je start in Breskens met deze bewegwijzerde fietstocht om je mee te nemen naar Nieuwvliet, Groede en Schoondijke en meestal fiets je over de dijk, waarbij zeezicht en weidse vergezichten over Zeeuws – Vlaanderen, elkaar beurtelings afwisselen. Merk ook op dat de meeste gebouwen in Breskens helemaal niet oud zijn, aangezien dit stadje tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig plat gebombardeerd werd.

Westerschelde fietsroute Breskens – Terneuzen

Totale afstand: 41 kilometer

Deze niet bewegwijzerde fietstocht start in De Afslag in Breskens en laat je vooral genieten van de Westerschelde met al haar prachtige panoramazichten;  terwijl je fietst aan de binnen- en buitenzijde van de Deltadijk over aangelegde fietspaden,  passeer je groene oases en vogelrijke gebieden. Een beschrijving van deze route is te koop voor 1,50 euro in alle VVV kantoren van Zeeuws – Vlaanderen.

Zwinroute

Totale afstand: 38 kilometer

Deze bewegwijzerde fietsroute start in Cadzand – bad en neemt je mee naar Sluis en Nieuwvliet, maar laat je in de eerste instantie kennismaken met het Zwin, waarvan nog een onbedijkte kustvlakte over is, waar de zee volgens de getijden nog elke dag opnieuw keer na keer kan instromen. Dit natuurgebied wordt zowel door Nederland als door België beheerd.

Print Friendly, PDF & Email
peliculas de comedia